Mathematical operations

1. \text{If + means 'minus', } \times \, \text{means 'divided by' ,} \, \div \text{ means 'plus' and - means 'multiplied by'},

 

\text{then the value of } 252 \times 9 - 5 + 32 \div 92 \, ?

 

A. 95

B. 168

C. 192

D. 200

Ans: D

Explanation:

\text{Using the proper signs, we get}

 

252 \div 9 \times 5 - 32 + 92 = 28 \times 5 - 32 + 92

 

= 140 - 32 + 92

 

= 232 - 32

 

= 200

 

 

2. \, \text{If + means } \times , \times \, \text{means }-, \div \text{ means + and } - \text{ means } \div, \text{ then, the value of }

 

175 - 25 \div 5 + 20 \times 3 + 10 \, ?

 

A. 77

B. 160

C. 240

D. 2370

Ans: A

Explanation:

\text{Using proper signs, we get}

 

175 \div 25 + 5 \times 20 - 3 \times 10 = 7 + 5 \times 20 - 3 \times 10

 

= 7 + 100 - 30

= 107 - 30

 

=77

 

 

3. \text{ If L stands for +, M stands for }-, \text{ N stands for } \times, \text{ P stands for } \div,

 

\text{Then 14 N 10 L 42 P 2 M 8} = \, ?

 

A. 153

B. 216

C. 248

D. 251

Ans: A

Explanation:

\text{Using the proper signs, we get}

 

14 \times 10 + 42 \div 2 - 8 = 14 \times 10 + 21 - 8

 

= 140 + 21 - 8

 

= 161 - 8

 

=153

 

 

4. If < means minus, > means plus, = means multiplied by and $ means divided by then the value of 27 > 81 $ 9 < 6 ?

A. 6

B. 33

C. 36

D. None of these

Ans: D

Explanation:

\text{Using the correct symbols, we have}

 

27 + 81 \div 9 - 6 = 30

 

 

5. \text{ If + means divided by, } - \text{ means addition, } \times \text{means substraction}

 

\text{ and } \div \text{ means multiplication, then the value of } 24 \div 12 - 18 + 9 \, ?

 

A. 25

B. 0.72

C. 15.30

D. 290

Ans: D

Explanation:

\text{Using the correct symbols, we have}

 

24 \times 12 + 18 \div 9 = 290

 

 

6. \text{ If } \$ \text{ means +,} \, \&hash; \text{ means }-, @ \text{ means }\times \text{ and } * \text{ means } \div, \text{ then the value of }

 

16 \,\, \,\$ \,\, 4 \,\, @ \,\, 5 \,\, \&hash; \, \,72 \, * \, 8 \, ?

 

A. 25

B. 27

C. 29

D. 36

Ans: B

Explanation:

\text{Using the correct symbols, we have}

 

16 + 4 \times 5 - 72 \div 8 = 27

 

 

7. \text{ If } \div \text{ means } \times, \times \text{ means +}, + \text{ means }- \text{ and } - \text{ means } \div, \text{ then find the}

 

\text{ value of } 16 \times 3 + 5 - 2 \div 4

 

A. 9

B. 10

C. 19

D. None of these

Ans: A

Explanation:

\text{Using the correct symbols, we have}

 

16 +3 -5 \div 2 \times 4 = 9

 

 

8. \text{ If + means }\div, \div \text{ means } -, - \text{ means } \times, \times \text{ means } +,

 

\text{ then } 12 +6 \div 3 - 2 \times 8 = \, ?

 

A. -2

B. 2

C. 4

D. 8

Ans: C

Explanation:

\text{Using the correct symbols, we have}

 

12 \div 6 - 3 \times 2 + 8 = 4

 

 

 

9. \text{ If + means } -, - \text{ means } \times, \div \text{ means + and } \times \text{ means } \div,

 

\text{ then } 15 - 3 + 10 \times 5 \div 5 = \, ?

 

A. 5

B. 22

C. 48

D. 52

Ans: C

Explanation:

\text{Using the correct symbols, we have}

 

15 \times 3 - 10 \div 5 + 5 = 48

 

 

 

10. \text{ If} \times \text{means } \div, \, - \text{ means } \times , \, \div \text{ means + and + means } -,

 

\text{ then } \left ( 3 - 15 \div 19 \right ) \times 8 + 6 = \, ?

 

A. -1

B. 2

C. 4

D. 8

Ans: B

Explanation:

\text{Using the correct symbols, we have}

 

\left ( 3 \times 15 + 19 \right ) \div 8 - 6 = 2