Insert the missing character

1. Find the character in the place of question mark ?
Insert the missing character

A. 860

B. 1140

C. 2880

D. 3240

Solution: C

Explanation:

\text{Clearly, moving clockwise, we observe the following pattern}

 

4 \times 1 = 4

 

4 \times 2 = 8

 

8 \times 3 = 24

 

24 \times 4 = 96

 

96 \times 5 = 480

 

\text{So, required number } = 480 \times 6 = 2880

 

 

2. Find the character in the place of question mark ?

reasoning

A. 22

B. 30

C. 32

D. None of these

Ans: C

Explanation:

\text{Clearly, we have} \,\, \frac{5 \times 6 \times 4}{10} = 12

 

 

\frac{6 \times 7 \times 5}{10} = 21

 

 

\text{So, mssing number } = \frac{4 \times 8 \times 10}{10} = 32

 

 

 

3. Find the character in the place of question mark ?

insert the missing characters problems

A. 10

B. 15

C. 20

D. 25

Ans: C

Explanation:

\frac{13+19}{8} = 4 \\ \,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\\,\,\,\,\, \frac{71+9}{8} = 20 \\ \\ \text{So, missing number } = \frac{128+32}{8} = 20

 

 

 

 

 

4. Find the character in the place of question mark ?

missing character problems practice

A. 42

B. 46

C. 48

D. 50

Ans: B

Explanation:

\left ( 8 \times 6 \right ) - \left ( 2 \times 6 \right ) = 36

 

\left ( 7 \times 8 \right ) - \left ( 2 \times 5 \right ) = 46

 

\left ( 7 \times 10 \right ) - \left ( 4 \times 6 \right ) = 46

 

 

 

5. Find the character in the place of question mark ?

A. 49

B. 50

C. 51

D. 52

Ans: C

Explanation:

\text{In the first column, } \left ( 4 \times 7 \right ) - 1 = 27

 

\text{In the second colums, } \left ( 5 \times 8 \right )-2 = 38

 

\text{So, missing number } = \left ( 6 \times 9 \right ) - 3 = 51

 

 

6. Find the character in the place of question mark ?

A. 11

B. 12

C. 22

D. 33

Ans: C

Explanation:

\text{Movng clockwise, we have } 594 \div 3 = 198 \\ 198 \div 3 = 66 \\ \text{So, missing number = } 66 \div 3 = 22

 

 

 

7.  Find the character in the place of question mark ?

A. 2

B. 3

C. 10

D. 18

Ans: D

Explanation:

5 \times 2 = 10

 

7 \times 2 = 14

 

9 \times 2 = 18

 

 

8. Find the character in the place of question mark ?

A. 10

B. 12

C. 13

D. 15

Ans: C

Explanation :

1 +2 = 3

 

2 +3 = 5

 

3 + 5 = 8

 

\text{So, missing numbner = } 5 + 8 = 13

 

 

 

9. Find the character in the place of question mark ?

Insert the missing character

A. 4

B. 305

C. 343

D. 729

Ans: C

Explanation:

\text{Moving clockwise, the terms are : } 2^{3}, 3^{3}, 4^{3}, 5^{3}, 6^{3}, 7^{3}

 

 

 

10. Find the character in the place of question mark ?

A. 10

B. 11

C. 12

D. 13

Ans: B

Explanation:

\text{The numbers in the right half form the series : } 2, 3, 4, 5

 

\text{The numbers in the left half from ther series : } 5, 7, 9, 11