Scoop Skiller

1. In a language APPLE is written as DSSOH. MANGO is written as

A. NBQHR

B. PDQJR

C. PCQIR

D. PDPJR

Answer:

Option B

Explanation:

Each letter in the word is moved three steps forward to obtain the corresponding letter of the code.

2. PEN is written as MBK. CAT is written as

A. XDW

B. ZDQ

C. ZXQ

D. ZYQ

Answer:

Option C

Explanation:

Each letter in the word is moved three steps backward to obtain the corresponding letter of the code.

3. If LAME is written as MALE how DOME is written

A. MOED

B. MODE

C. EMOD

D. OMDE

Answer:

Option B

Explanation:

Except E all the letters of the word are reversed.

4. FHQK is written as GIRL. Then WOMEN is written as

A. VNLDM

B. FHQKN

C. XPNFO

D. VLNDM

Answer:

Option C

Explanation:

Each letter of the word moved one step forward.

5. In a certain language MPOEPO is written as LONDON. CPNCBZ written as

A. QDFHST

B. SHFDQO

C. BOMBAY

D. MADRAS

Answer:

Option C

Explanation:

Each letter of the word is moved one step backward .

6. In a language CLOCK is written as KCOLC. Then STEPS is written as

A. SPEST

B. SPSET

C. SPETS

D. SEPTS

Answer:

Option C

Explanation:

All the letters in the word are reversed.

7. GAMESMAN is written as AGMEMSAN. Then DISCLOSE is written as

A. IDSCOLSE

B. IDCSOLES

C. IDSCOLES

D. IDSCLOSE

Answer:

Option A

Explanation:

This is the series of two letters. First two letters were reversed.Next two letters were remain unchanged. Next two letters were reversed. Next two letters were remain unchanged.

8. In a language GOLFER is written as HNMEFQ. HUNGER is written as

A. ITOFFQ

B. IVOHFS

C. ITODFQ

D. TIDOQF

Answer:

Option A

Explanation:

This is alternating series. First letter is moved one step forward. Second letter is moved one step backward, and so on.

9. If PRACTICE is written as PARTCCIE, then TRAINS written as

A. TARINS

B. TANRIS

C. TAIRNS

D. TARNIS

Answer:

Option D

Explanation:

Here first and last letter remain unchanged. Second and third reversed. Fourth and fifth reversed and so on.

10. If in a certain code, LUTE is written as MUTE then how BLUE will be written in that code ?

A. CLUE

B. GLUE

C. FLUE

D. SLUE

Answer:

Option A

Explanation:

First letter is moved one step forward while other letters are remain unchanged.

11. In a certain code TWINKLE is written as SVHOJKD, then FILTERS are written as

A. EHKSDQR

B. EHKUDQR

C. EGKUDQR

D. GJMSFST

Answer:

Option B

Explanation:

Each letter in the word, except the middle letter, is moved one step backward. Middle letter is moved one step forward.

12. OPERATION is written as NODQBUJPO. INVISIBLE is written as

A. JOWJTJCMF

B. JOWJTHAKD

C. HMUHTJCMF

D. HMUHTHAKD

Answer:

Option C

Explanation:

First four letters in the word moved one step backward, while Each last five letters moved one step forward.

13. In a certain code, FAVOUR is written as EBUPTS. How DANGER is written in that code ?

A. CBFFDS

B. CBMHDS

C. EBFHDS

D. EBHHFS

Answer:

Option B

Explanation:

The first, third and fifth letters are each moved one step backward. The second, fourth and sixth letters are each moved one step forward.

14. If SUMMER is coded as RUNNER, the code for WINTER will be

A. SUITER

B. VIOUER

C. WALKER

D. SUFFER

Answer:

Option B

Explanation:

First letter is moved one step backward, third and fourth letters are moved one step forward. Remaining letters unchanged.

15. If, in a code, MIND becomes KGLB and ARGUE becomes YPESC, then what will DIAGRAM be in that code ?

A. BGYEPYK

B. BGYPYEK

C. GLPEYKB

D. LKBGYPK

Answer:

Option A

Explanation:

Each letter in the word is moved two steps backward.